Regler og vigtig info
Kontingent
Det er blevet vedtaget, at alle foreninger skal betale kontingent på 100.- kr. pr. år.
Beløbet indsættes på konto i Arbejdernes Landsbank på: reg.nr. 5365 konto 0242095.
Vedtægter for Frivillighuset i Frederikssund kommune
§ 1: Navn og hjemsted
Stk. 1: Foreningens navn er: 'Frivillighuset'; stiftet i 2011, (Tidligere Frivillighedsstedet). Lokalerne er stillet til rådighed af Frederikssund Kommune, der varetager den daglige drift af bygningen.
Stk. 2: Foreningens hjemsted er Frederikssund Kommune, Lundevej 7, 3600 Frederikssund.
§ 2: Formål
Stk. 1: Foreningens formål er at støtte, inspirere, formidle og udvikle det frivillige arbejde lokalt. Frivillighuset skal være et lokalt videnscenter for frivilligt socialt arbejde.
Stk. 2: Foreningen arbejder for at opsamle og facilitere de initiativer, der retter sig mod det frivillige sociale arbejde og det patientmæssige område.
Stk. 3: Foreningens målsætning er, at skabe endnu bedre vilkår og rammer for det frivillige sociale- og patientrettede arbejde i Frederikssund kommune.
Stk. 4: Foreningen skal skabe fællesskaber og netværk, hvor frivillige sociale organisationer og foreninger kan udnytte hinandens ressourcer igennem fælles sparring.
§ 3: Medlemskreds, målgruppe og kontingent
Stk. 1: Frivillighusets målgruppe er alle frivillige sociale foreninger, selvhjælpsgrupper og patientforeninger, der yder frivilligt socialt arbejde, og som har brug for , mødelokaler og ikke mindst et sted, hvor de frivillige og de borgere, der har brug for frivillig hjælp, kan mødes.
Stk. 2: Foreninger, der opfylder og passer ind i målgruppen, men endnu ikke har haft kontakt til Frivillighuset, kan kontakte Brugerrådet på mail, hvis de ønsker at benytte lokalerne og faciliteterne.
Stk. 3: Medlemskab til Frivillighuset koster 100 kr. om året.
§ 4: Årsmødet
Stk. 1. Årsmødet er foreningens øverste myndighed. Vedtagelser sker ved almindeligt flertal, dog er der særlige regler om vedtægtsændringer og opløsning af foreningen jf. §9 og §10.
Stk. 2. Ordinært årsmøde afholdes 1 gang om året inden udgangen af april måned.
Stk. 3. Indkaldelse til ordinært årsmøde skal ske med mindst 4 ugers varsel. Indkaldelse til årsmødet sker via digitale medier og på Frivillighusets hjemmeside samt fremsendes til medlemmernes opgivne mailadresse.
Stk. 4. Årsmødets dagsorden skal mindst indeholde følgende punkter:
- Valg af dirigent
- Valg af referent og evt. stemmetællere
- Brugerrådets årsberetning til godkendelse
- Indkomne forslag
- Valg til brugerrådet:
a) Forperson vælges særskilt i ulige år
b) Kasserer vælges særskilt i lige år
c) Brugerrådsmedlemmer
d) Valg af suppleanter - Valg af revisor
- Eventuelt
Forslag, der ønskes behandlet, skal være Brugerrådet skriftlig i hænde senest to uger før årsmødet. Disse offentliggøres på Frivillighusets hjemmeside.
§ 5: Stemmeret
Stk. 1. Medlemmer, som har betalt kontingent for indeværende kalenderår, har stemmeret.
Stk. 2. Medlemsforeninger, der har betalt kollektivt kontingent, har 1 stemme.
Stk. 3. Foreninger kan stille så mange kandidater op til valg, som de ønsker. Individuelle medlemmer er ligeledes opstillingsberettigede. Der kan ved nyvalg kun stemmes på kandidater, der er til stede på årsmødet.
Stk. 4. Til Brugerrådet kan kun vælges én repræsentant fra hver forening, gruppe m.fl.
Stk. 5. Der kan ikke stemmes ved fuldmagt.
Stk. 6. Valg til Brugerrådet foregår skriftligt, hvis der er flere kandidater til samme post.
Stk. 7. Såfremt blot ét af de tilstedeværende medlemmer med stemmeret ønsker det, skal afstemninger finde sted skriftligt.
§ 6: Ekstraordinært årsmøde
Stk. 1. Ekstraordinært årsmøde kan indkaldes efter beslutning fra Brugerrådet, eller hvis mindst 1/3 af medlemmerne kræver det. Indkaldelse fra medlemmerne kræver en skriftlig begrundelse, der samtidig udgør dagsordenen for det ekstraordinære årsmøde.
Stk. 2. Ekstraordinært årsmøde indkaldes med mindst 14 dages varsel vedhæftet dagsorden og begrundelse. Det ekstraordinære årsmøde afholdes senest 3 uger efter, at anmodningen er foreningen i hænde.
Stk. 3. Det ekstraordinære årsmøde har samme myndighed som det ordinære årsmøde.
§ 7: Brugerrådet
Stk. 1. Foreningen ledes i det daglige af et Brugerråd.
stk. 2. Brugerrådet består af 5 medlemmer, der vælges på årsmødet. Genvalg kan finde sted.
Stk. 3. Brugerrådets medlemmer sidder for 2 år ad gangen. Formand og 2 bestyrelsesmedlemmer vælges i ulige år, kasserer og 2 bestyrelsesmedlemmer vælges i lige år. Der kan i Brugerrådet sidde max ét medlem fra hver medlemsforening, organisation og gruppe. Brugerrådets medlemmer skal til enhver tid arbejde efter foreningens vedtægter og formål, og udvikle aktiviteter, som primært er til gavn for borgere fra Frederikssund Kommune.
Stk. 4. Der vælges tillige suppleanter for 1 år. Genvalg kan finde sted. Såfremt der ikke vælges suppleanter til årsmødet, kan disse frit udpeges af Brugerrådet. Suppleanterne kan deltage i brugerrådsmøderne, dog uden stemmeret.
Stk. 5. Det bestræbes, at Brugerrådet er bredt sammensat af repræsentanter fra forskellige grupper, foreninger og organisationer, som besidder forskellige kompetencer og erfaringer.
§ 8: Økonomi og tegningsregler
Stk. 1. Forperson og kassereren tegner i fællesskab foreningens økonomiske forhold udadtil. I disses fravær kan foreningen tegnes af et eller flere brugerrådsmedlemmer.
Stk. 2. Frivillighuset er oprettet efter Servicelovens § 18 og modtager støtte herfra.
Stk. 3. Foreningen skal inden 1. marts fremlægge regnskabet for den af årsmødet valgte revisor.
Stk. 4. Regnskabsåret er 1. januar – 31. december.
Stk. 5. Brugerrådet har over for det politiske udvalg ansvaret for, at den tildelte bevilling overholdes. Der aflægges årligt et regnskab for de tildelte midler.
Stk. 6. Brugerrådet udarbejder årligt et driftsbudget for Frivillighuset, som det politiske udvalg Social og Sundhed tager stilling til i forbindelse med fordeling af midler efter § 18 puljen.
§ 9: Vedtægtsændringer
Stk. 1. Vedtægtsændringer træder i kraft efter godkendelse af det politiske udvalg Social og Sundhed.
Stk. 2. Vedtægterne kan til en hver tid tages op til drøftelse i Brugerrådet.
Stk. 3. Vedtægtsændringer forelægges og godkendes at det politiske udvalg Social og Sundhed.
§ 10: Frivillighusets ophør
Stk. 1. Hvis Frivillighuset påtænkes opløst, skal Frivillighedskonsulent i Frederikssund kommune oplyses om dette hurtigst muligt.
Stk. 2. Hvis Brugerrådet ikke arbejder inden for ovennævnte formål og bestemmelser eller disponerer ud over den fastlagte økonomiske ramme, kan Frederikssund Byråd med omgående virkning ophæve vedtægterne for Frivillighuset og fratage Brugerrådets kompetence i enhver henseende.
Stk. 3. I tilfælde af Frivillighusets ophør, skal ubrugte midler tilbagebetales til Frederikssund Kommune.
§ 11: Forsikring af frivillige
Frederikssund Kommune er selvforsikret, og forsikringen dækker kun medarbejdere, der er ansat i kommunen. Borgere, der udfører en frivillig indsats, opfordres derfor til selv at tegne en heltidsulykkesforsikring og ansvarsforsikring for at være dækket i tilfælde af skader på sig selv eller skader, de forvolder på andre.